Accessoires voor de kamado

Het ligt er een beetje aan welk merk en type kamado je koopt, hoeveel accessoires er standaard meegeleverd worden. Minimaal wordt je kamado geleverd met een keramische vuurkorf met onderin een rooster en een rooster (RVS of gietijzer) bovenop je vuurring. Deze configuratie stelt je in staat om met directe hitte gebruik te maken van je kamado.

Echter, wil je echt alle mogelijkheden willen benutten, zul je wat extra accessoires nodig hebben.

Platesetter

De platesetter is een metalen frame die je boven op de vuurring van de keramische vuurkorf zet. Dit frame stelt je in staat om allerlei accessoires te kunnen gebruiken zoals de heat deflector en roosters.

Grillgurus-nl-platesetter-kamado

Warmtedeflector

De warmtedeflector is een keramische steen die je plaatst tussen je houtskool en het rooster waar je gerecht op ligt. Op deze manier "bescherm" je je gerecht tegen de directe hitte van de brandende houtskool en kan het bijna niet meer verbranden. Afhankelijk van het merk en type kamado kun je, naast een volledige steen, ook kiezen voor twee halve en kun je op verschillende manieren plaatsen. Twee halve stenen stellen je in staat om je kamado in te richten voor volledig direct, volledig indirect of half direct en half indirect.

Grillgurus-nl-platesetter-deflector

Deel deze website op social media