Bavette-rollade

Auteur: Bart de Vreede
Categorie:
Bereidingstijd: 1 uur
Aantal personen: 2-3
Tags: , ,

 

Ingrediënten

  • Bavette van 1 kilo
  • Zeezout
  • Grof gemalen peper
  • Pijnboompitten
  • Rucola
  • Oude kaassnippers
  • Truffelmayonaise
  • Verse peterselie
  • Verse bieslook
  • Zongedroogde tomaten in olie

Gereedschap

  • Slagerstouw
  • Kamado ingericht voor direct grillen op 200 graden
  • Gietijzeren rooster
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Haal de bavette een uurtje van te voren uit de koeling en vlinder hem (opensnijden, zodat je een groter en plat oppervlak krijgt).

Neem een pan met anti-aanbaklaag en rooster de pijnboompitjes. Snij ondertussen de kruiden grof en snij ook de zongedroogde tomaten in wat kleinere stukken.

Steek je Kamado aan met 2 brandpunten en zodra de wokkels uitgebrand zijn leg je het rooster erop. Laat hem dan rustig oplopen naar 200 graden.

Leg de bavette open op je werkblad, strooi wat peper en zout en smeer hem in met truffelmayonaise. Verspreid dan de pijnboompitjes, gesneden kruiden en tomaten over het oppervlak. Verdeel als laatste de rucola. Dit zal flink slinken, dus je kan hier aardig wat van gebruiken.

Rol dan de bavette op en bind hem op met het slagerstouw. Bestrooi hem dan nogmaals rondom met peper en zout en plaats de probe van je kernthermometer in het midden van je rollade. Probeer wel te zorgen dat de punt in het vlees steekt.

Leg dan de rollade op je Kamado tot een kerntemperatuur van 45 graden (rare) tot 50 graden (medium rare). Je kan hem een aantal keer draaien om te zorgen dat er rondom een mooie grillsmaak ontstaat.

Na het bereiken van de juiste kerntemperatuur (let op dat die nog 3-5 graden zal doorgaren!), verpak je hem in aluminiumfolie om 10 minuutjes te rusten.

In de tussentijd kun je je bord opmaken met je eventuele groenten of salade en zodra je klaar bent, je rollade aansnijden.

Eet smakelijk!

Grillgurus-nl-bavette-1
Grillgurus-nl-bavette-2
Grillgurus-nl-bavette

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.