Lamsrack met mediterraanse krieltjes

Auteur: Bart de Vreede
Categorie:
Bereidingstijd: 1.5 uur
Aantal personen: 2
Tags: , ,

 

Ingrediënten

  • Lamsrack met 8 ribben
  • 10-15 middelgrote vastkokende krieltjes met schil
  • Zonnebloemolie of iets vergelijkbaars
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Verse of gedroogde oregano
  • Verse of knoflookpoeder
  • (Zee)zout
  • Grof gemalen peper

 

 

Gereedschap

  • Skillet, pan of aluminium bakje voor op de Kamado
  • Aluminiumfolie
  • Gietijzeren rooster (inrichten voor direct grillen)

Bereiding

Haal de lamsrack een uurtje voordat je gaat grillen uit de koeling en laat die op kamertemperatuur komen. Je kan dan gelijk even de vliezen verwijderen.

Zet water op om de krieltjes te koken.

Steek de Kamado aan met 2 brandpunten en stel die in op 200 graden. Zodra de wokkels uitgebrand zijn, richt de Kamado in op direct grillen.

Zodra het water kookt, voeg de krieltjes toe en kook die 10 minuten waarna het water af te gieten. Doe een klein beetje olie in de skillet, pan of aluminium bakje, doe de krieltjes daarin en strooi er wat grof zeezout, peper, knoflookpoeder en oregano over.

Snij nu de ui en paprika en een deel van de peterselie, rozemarijn, bieslook en strooi dit over de aardappeltjes en zet het in de Kamado.

Snij nu de rest van de peterselie, rozemarijn, bieslook en tijm heel fijn. Pak een stukje aluminiumfolie en vouw dit dubbel. Doe hier een heel klein beetje olie op en strooi hier een bedje van de kruiden op. Doe wat gemalen peper, zeezout en knoflookpoeder op 1 kant van de rack en leg die kant bovenop de kruiden. Doe nu ook peper, zout en knoflookpoeder op de andere kant en bedek de rest van de lamsrack met de kruiden.

Steek de probe van je kernthermometer in de lamsrack en zorg dat die mooi in het midden van het vlees zit en geen bot raakt.

Leg het lamsrack op je Kamado en doe ondertussen gelijk de krieltjes even omroeren.

Gaar je lamsrack dan door naar 40 graden en leg de andere zijde onder. Roer gelijk de krieltjes weer even door.

Zodra je lamsrack 51-52 graden kerntemperatuur bereikt heeft, verpak die dan in aluminiumfolie en laat het even 10 minuutjes rusten. De temperatuur zal dan naar ongeveer 55 graden stijgen wat een mooie medium rare garing oplevert.

Begin ondertussen met de borden te pakken. Ik doe voor de variatie vaak ook nog wat salade erbij en maak die in de tussentijd klaar waarna ik de krieltjes op de borden leg.

Haal het lamsrack uit de folie en snij deze aan. Je kan dit mooi op een plank serveren of eventueel gelijk op het bord erbij leggen.

Eet smakelijk!

Grillgurus-nl-lamsrack-krieltjes-1
Grillgurus-nl-lamsrack-krieltjes-2
Grillgurus-nl-lamsrack-krieltjes

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.